• Slunjska 3, 10370 Dugo Selo / Zagreb, RADNO VRIJEME: Pon-Pet: 08.00-16.00, Subota: uz najavu
  • +385 1 2754 843
  • +385 98 9074 591
  • pugb.alu@gmail.com

ALU PROFILI ZA PROZORE I VRATA

ALU PROFILI ZA PROZORE I VRATA
Bitno je razlikovati aluminijske profile s termičkim mostom i bez termičkog mosta, tzv. "topli" i "hladni" profili.

Termički most je plastični umetak uzduž profila koji služi za odvajanje vanjskog od unutarnjeg dijela profila kako bi se spriječilo kondenziranje vlage, tzv. znojenje. Tako je poželjno da se za vanjsku stolariju koriste profili sa termičkim mostom, dok se unutar zatvorenih prostorija mogu koristiti i "hladni" profili.

Profili bez termičkog mosta – hladni profili
Aluminijski profili bez prekinutog temičkog mosta (hladni profili) nalaze široku primjenu u interijerima i na objektima gdje toplinska izolacija nije imperativ ili u uvjetima izjednačene temperature na čitavoj etaži objekta bez obzira na ugrađene aluminijske ostakljene stijene (pregrade).

Tipičan primjer je sustav više odvojenih ureda na katu poslovne zgrade.

Profili s prekinutim termičkim mostom – topli profili
Imaju svojstva visoke kavalitete, čvrstoće i nosivosti, estetskog oblikovanja, no i ono što ih razlikuje od ostalih profila, svojstvo toplinske izolacije. Profili se sastoje iz dva dijela, koja su međusobno spojena izolacijskim materijalom – poliamidnim štapom.

Tako se spriječava prijenos topline s unutarnjeg na vanjski dio i obrnuto. Elementi, izrađeni iz ovih profila i u kombinaciji s odgovarajućom izolacijskom ispunom (staklom, panelom i sl.), su toplinski izolirani. Ovi profili se koriste za one elemente i tipologije, koje moraju zadovoljiti toplinsku izolaciju, te se koriste za stambene objekte, renovacije i sl.

Ovdje možete izabrati željene proizvode i poslati nam upit